6 priežastys, kodėl verta kreiptis į nekilnojamo turto brokerį

Nekilnojamo turto brokeris

Nekilnojamas turtas – viena iš didžiausių žmogaus gyvenimo investicijų. Iškylus poreikiui jį pirkti ar parduoti, daugeliui tenka susidurti su galvos skausmu – šis procesas nėra toks paprastas bei lengvas, kaip gali pasirodyti pačioje pradžioje. Žinoma, yra žmonių, turinčių gebėjimų parduoti arba pirkti būstą savarankiškai, tačiau mano patirtis rodo, kad daugeliui, patekus į tokią situaciją, prireikia profesionalų pagalbos. Taigi, šiame įraše išvardinau pagrindinius NT brokerių aspektus, kurie įrodo, kad dirbti su mumis yra verta ir naudinga!

Žinios ir patirtis.

Jums nebūtina žinoti visko apie nekilnojamo turto pirkimą ar pardavimą, kaip ir nėra būtina išmanyti dantų taisymo proceso ar kasos aparato valdymo. Nekilnojamojo turto brokeris dirba pilnu etatu tam, kad tarpininkautų tarp pardavėjų ir pirkėjų. Tai reiškia, kad ji/jis turi lengvą prieigą prie kitų brokerių nekilnojamo turto sąrašų. Tiek pardavėjų, tiek pirkėjų brokeriai žino, ką reikia padaryti, kad įvyktų susitarimas. Pavyzdžiui, jeigu jūs ieškote būsto įsigijimui, nekilnojamo turto brokeris atrinks būstus, atitinkančius būtent jūsų kriterijus, ir susisieks su jo pardavėjais bei suorganizuos susitikimą. Jei būsto ieškotumėte savarankiškai, tektų sugaišti nemažai laiko, kurį verčiau skirtumėte šeimai, darbui bei asmeniniam tobulėjimui.

Kaimynystės pažinimas.

Nekilnojamo turto brokeriai dažnai turi viešai neskelbiamos informacijos arba nesunkiai gali jos gauti apie statybų industrijos planus tam tikroje kaimynystėje. Taip pat jie gali jums papasakoti apie jums patrauklios vietovės mokyklas, vaikų darželius, bendruomenę ar demografinius rodiklius – ši informacija yra itin svarbi. Juk visi norime gyventi saugioje aplinkoje, tiesa?

Rinkos situacijos pažinimas.

Žinios apie nekilnojamo turto rinkos padėtį – tai bene didžiausias NT brokerio paslaugų privalumas. Mes galime įvardinti rinkos sąlygas, kurios daro didžiulę įtaką jūsų pirkimo – pardavimo procesui. Daugelis veiksnių lemia, už kokią pinigų sumą jūs parduosite arba įsigysite: įvykę sandoriai jūsų name arba kaimynystėje, pastato būklė, lokacija ir dar begalė kitų kriterijų, kurie gali turėti didelę reikšmę jūsų sprendimui.

Profesionalūs ryšiai.

Nekilnojamo turto agentai turi glaudžius ryšius su kitais specialistais (notarais, matininkais, architektais, turto vertintojais ir kt.), kurie gali suteikti jums aktualias paslaugas. Pavyzdžiui, dėl teisinių klausimų daugelis brokerių nedvejodami rekomenduos tam tikrą asmenį ar įmonę. Jie žino, kurie specialistai turi reputaciją dėl efektyvumo, kompetencijos ir konkurencingos kainos. Be to, NT brokeriai gali rekomenduoti jums aibę kitų asmenų, su kuriais jie dirbo, ir pateikti įvairiapusę informaciją, kuri padėtų jums pasirinkti išmintingą sprendimą. Taigi, šiuo atveju sutaupysite savo brangaus laiko, nes nereikės ieškoti gerų specialistų patiems.

Konfidencialumas ir gebėjimai derėtis.

Nepaslaptis, jog nekilnojamo turto brokeriai geba gerai derėtis, nes yra kvalifikuoti ir, skirtingai nei dauguma pirkėjų ir pardavėjų, jie gali atsikratyti emocinių sandorio aspektų. Geri agentai nėra pasiuntiniai, teikiantys pirkėjo pasiūlymus pardavėjams ir atvirkščiai. Jie yra profesionalai, kurie moka pristatyti savo kliento poziciją ir įsipareigoja saugoti konfidencialią kliento informaciją nuo kitų pusių, kurios tuom galėtų pasinaudoti.

Gebėjimas susitvarkyti su dokumentais.

Dokumentų tvarkymas savarankiškiems būsto pirkėjams arba pardavėjams gali užtrukti metų metus. Pripažinkite, popierizmas, biurokratija tikrai nėra pati maloniausia sritis. Galbūt jau esate susidūrę ir žinote, kad sutarties pasirašymui reikia galybės kitų svarbių sutarčių – nuosavybės teisių, banko kredito ir t.t. Viena maža klaida ar detalių nesužiūrėjimas jums gali kainuoti dar daugiau laiko bei pinigų.

Scroll to Top